În România peste 40% din populația generală suferă de intoleranțe alimentare, Practic MF, ed. 26, 8-9 iunie, Covasna

Alergiile și intoleranțele alimentare sunt o problemă majoră de sănătate la nivel mondial, datele raportând o incidență în creștere de până la 30% a acestor afecțiuni. În plus, în România peste 40% din populația generală suferă de intoleranțe alimentare, cele mai frecvente fiind la drojdie, gluten, lapte, sau fructoză, așa cum a atras atenția prof.dr. Monica Tarcea de la Universitatea de medicină și farmacie din Târgu Mureș, ce va fi prezentă în calitate de lector în cadrul ediției 26 a simpozionului regional Practic MF de la Covasna.

„Intoleranțele alimentare sunt reacții anormale ale organismului la alimente, care se manifestă printr-o mulțime de simptome aparent fără legătură, dar care afectează pacientul prin: migrene, oboseală cronică, depresie, gingivită, diaree/constipație, balonări, gastrită, reflux gastroesofagian, astm, tuse cronică, obezitate, diabet, hipertensiune, boli tiroidiene, artrită reumatoidă, dermatită, acnee, psoriazis sau o imunitate scăzută. Din păcate, multe dintre aceste intoleranțe sunt nediagnosticate, simptomele lor fiind puse de regulă pe seama altor probleme de sănătate”, a declarat prof.dr. Monica Tarcea.

În cadrul simpozionului Practic MF, ediția 26, eveniment dedicat medicilor de familie din județele Covasna, Mureș, Harghita, Bacău, Buzău, Prahova și Brașov și care se va desfășura în perioada 8-9 iunie la Hotel Clermont din Covasna, prof.dr. Monica Tarcea va vorbi despre importanța diagnosticului pus de specialist și a terapiei personalizate, bazată în special pe regimul igieno-dietetic.

„Este necesar să acordăm mai multă atenție acestui tip de sensibilitate alimentară și să promovăm alături de medicul de familie, specialistul și dieteticienii, protocoale pentru un diagnostic rapid și un management eficient, în vederea îmbunătățirii calității vieții pacientului”, a completat prof.dr. Monica Tarcea.

Creditat cu 9 puncte EMC, simpozionul regional Practic MF ed. 26 va fi coordonat științific de prof.univ.dr. Nicolae Calomfirescu. rintre lectorii care vor lua cuvântul în cadrul evenimentului se numără Dr. Lucia Sereș- președinte Asociația medicilor de medicină generală/medici de familie jud. Covasna , Dr. Soos Klara, Conf.Univ.Dr. Monica Tarcea, Conf. Univ.Dr. Edit Szekely, Psih. Adrian Calomfirescu.

La fel ca la fiecare ediție Practic MF, participanții la eveniment sunt încurajați să ia cuvântul în cadrul Tribunei Medicului de Familie, o secțiune ce facilitează dialogul între profesioniștii din domeniu și între colegi și în cadrul căreia pot fi expuse problematici ce țin de practica medicală. Fie că doresc să anunțe un eveniment sau vor să aducă în atenție un caz din practica de zi cu zi, medicii de familie prezenți la eveniment sunt așteptați la Tribuna Medicului de Familie. Cei interesați se pot înscrie la adresa dana.dumitru@houston.ro.

Detalii despre taxele de participare găsiți AICI
Pentru detalii referitoare la înscrieri puteți accesa site-ul evenimentuluwww.practicmf.ro/inscriere, persoană de contact Andreea Acatrinei (mail: andreea.acatrainei@houston.ro. tel: 0756.030.353)

Programul științific se desfășoară după cum urmează: vineri, între orele 15.00 – 20.00 și sâmbătă, între orele 09.00 – 14.00.
Următoarele ediții Practic MF din 2018:

  • 19-20 octombrie 2018, PMF Gura Humorului; Județe în target: SV, MM, BN, NT, BT, IS Pentru detalii click AICI
  • 16-17 noiembrie 2018, PMF Poiana Brasov. Județe în target: BV, SB, AG, DB, PH, CV, HG, MS Pentru detalii click AICI

Pentru detalii și înscriere: Andreea Acatrinei, andreea.acatrinei@houston.ro, 0756.030.353

Pentru a fi la curent cu toate evenimentele marca Houston vă invităm să ne urmăriți pe www.houston.ro   www.practicmf.ro

 

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1919997434977613/

Leave a Reply